Glas Amerike: Hojt Ji završava mandat

"Kao što znate američke diplomate mijenjaju pozicije na svakih par godina, u okviru normalnog procesa raspodjele zaduženja. Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Ji obavljao je tu dužnost više od četiri godine", naveo je portparol Stejt departmenta, uz napomenu da za sada nema saopštenja o njegovom narednom zaduženju
0 komentar(a)
Hojt Brajan Ji, Foto: Zoran Đurić
Hojt Brajan Ji, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.01.2018. 19:50h

Brajan Hojt Ji završava mandat na položaju zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara za centralnu i južnu Evropu, koji obavlja od septembra 2013. godine, prenio je danas Glas Amerike.

Televizija Al Džazira prethodno je objavila da je Hojt Ji podnio ostavku, a mediji su spekulisali i da bi mogao da preuzme dužnost ambasadora SAD u jednoj od država zapadnog Balkana.

"Kao što znate američke diplomate mijenjaju pozicije na svakih par godina, u okviru normalnog procesa raspodjele zaduženja. Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Ji obavljao je tu dužnost više od četiri godine", naveo je portparol Stejt departmenta, uz napomenu da za sada nema saopštenja o njegovom narednom zaduženju.

U pisanoj izjavi, dostavljenoj Glasu Amerike, navodi se i da je Stejt department zahvalan Hojtu Jiu na "dugodišnjoj službi i posvećenosti položaju " i da mu želi dobro na narednom zaduženju.

U javnosti se spekuliše da bi Ji mogao da preuzme dužnost ambasadora SAD u Skoplju ili Sarajevu.

Bonus video: