NAPUNIO 34.

Danas je rođendan Kim Džong Una, ali nema slavlja

Jedini primjer kada je Kimu odata počast javno na njegov rođendan jeste kada mu je NBA zvijezda Denis Rodman otpjevao „Happy Birthday“ na izložbi o košarci u Pjongjangu 2014. godine
2 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2019. 17:16h

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un danas puni 34 godine, ali se on u toj zemlji ne slavi kao praznik i većina građana Sjeverne Koreje i ne zna da je danas.

Za razliku od njega, rođendan njegovog oca „vrhovnog vođe“ Kima Džong Ila slavio se 16. februara kao nacionalni praznik nazvan „Dan sjajne zvijezde“, dok je rođendan njegovog djeda i osnivača Sjeverne Koreje Kima Ila Sunga obilježavao kao „Dan sunca“, prenosi BBC.

Kako se navodi, nije poznato zbog čega se ne slavi Kimov rođendan, a prema navodima neimenovanog izvora, razlog je taj što javnost u ovom trenutku nema pozitivnu percepciju o lideru.

Sankcije koje su uvedene ovoj zemlji izazvale su poteškoće za radnike koji strahuju da će ostati bez posla i Kimova popularnost je na niskom nivou.

Jedini primjer kada je Kimu odata počast javno na njegov rođendan jeste kada mu je NBA zvijezda Denis Rodman otpjevao „Happy Birthday“ na izložbi o košarci u Pjongjangu 2014. godine.