FOTO Protest Trampovih pristalica u Vašingtonu zbog "izborne krađe"

Veliki broj okupljenih je mahao zastavama "Tramp 2020", a neki su nosili transparente s natpisima "Najbolji predsjednik u istoriji"

9706 pregleda 44 reakcija 14 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Reuters
Sa protesta, Foto: Reuters

Iako je Donald Tramp izgubio na predsjedničkim izborima, neke njegove pristalice danas su se okupile u Vašingtonu na poziv ekstremno desno orijentisanih grupa, kako bi osudili ono što smatraju izbornom krađom, uprkos nedostatku dokaza koji bi tu tvrdnju podržali.

Dok je odlazio iz Bijele kuće na golf teren, američki predsjednik, koji još uvijek, ni nedjelju dana nakon objave rezultata nije priznao poraz, iz svoje je blindirane limuzine mogao vidjeti više stotina simpatizera okupljenih u središtu grada.

Predsjednički konvoj prošao je pored Trga slobode na kojem su Trampove pristalice izvikivale "Još četiri godine! Još četiri godine!" i "SAD! SAD!".

Veliki broj je mahao zastavama "Tramp 2020", a neki su nosili transparente s natpisima "Najbolji predsjednik u istoriji", prenosi Hina.

"Toplo vam je pri srcu kada vidite ovako veliku podršku, posebno ovakva spontana okupljanja kojih ima svuda po zemlji, pa i u Vašingtonu", napisao je na Tviteru ranije Tramp.

Bonus video: