Tramp traži 18 milijardi dolara za produženje ograde sa Meksikom

Zid na granici sa Meksikom bio je jedno od glavnih predizbornih obećanja američkog predsjednika, ali do sada nisu iznijeti konkretni detalji o tome gdje će i na koji način biti izgrađen, kao ni eventualni troškovi
1 komentar(a)
SAD Meksiko granica, Foto: Reuters
SAD Meksiko granica, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.01.2018. 14:49h

Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa predložila je ulaganje 18 milijardi dolara u periodu od deset godina za produženje zaštitne ograde na granici sa Meksikom.

Agencija za carine i zaštitu granica predložila je izgrađu dodatnih 505 kilometara zaštitne ograde do septembra 2027. godine, čime bi dužina ograde na granici sa Meksikom iznosila 1.552 kilometra, skoro polovinu granice između Meksika i SAD.

Agencija predlaže i zamjenu sekundarne obnove u dužini od 651 kilometra, rekao je neimenovani zvaničnik za AP.

Zid na granici sa Meksikom bio je jedno od glavnih predizbornih obećanja Trampa, ali do sada nisu iznijeti konkretni detalji o tome gdje će i na koji način biti izgrađen, kao ni eventualni troškovi.

Administracija američkog predsjednika je ove godine tražila 1,6 milijardi dolara za izgradnju ili zamjenu ograde u Teksasu i u Kaliforniji, a zvaničnici su izjavili da će administracija i sledeće godine tražiti 1,6 milijardi dolara.

Bonus video: