Papa Franjo bez razumijevanja za demonstrante protiv restriktivnih mjera

"Neke grupe su protestovale, odbijale da drže distancu, marširale protiv zabrane putovanja - kao da mjere koje su vlade nametnule predstavljaju neku vrstu političkog napada na ličnu slobodu"

2084 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Papa Franjo nema razumijevanje za demonstrante koji se protive restriktivnim mjerama, posebno nošenju maski, prenosi Tanjug.

Za ljude koji su protestovali nakon nasilne smrti Afroamerikanca Džordža Flojda kaže da su time iskazivali "zdrav bijes" protiv rasizma.

"Neke grupe su protestovale, odbijale da drže distancu, marširale protiv zabrane putovanja - kao da mjere koje su vlade nametnule predstavljaju neku vrstu političkog napada na ličnu slobodu", napisao je papa u novoj knjizi, a prenosi Gardijan.

On je podržao nošenje maski kao vid zaštite od korone.

"Ti isti ljudi koji su protestovali protiv restriktivnih mera, nikada se ne bi bunili zbog smrti Džordža Flojda, niti bi demonstrirali jer negdje djeci u svijetu nedostaje voda za piće, edukacija ili zbog porodica koje su izgubile sav prihod uslijed pandemije. Ne, to njih ne dotiče, ne bi protestovali jer nisu sposobni da izađu iz svog malog svijeta ličnih interesa", dodao je Franjo.

Bonus video: