Iran: Bolje da se Tramp bavi milionima beskućnika i gladnih u SAD

0 komentar(a)
Iran, protest, Foto: Reuters
Iran, protest, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.01.2018. 17:00h

Bolje bi bilo da se američki predsjednik Donald Tramp zabrine zbog miliona beskućnika i gladnih u SAD, rekao je danas portparol iranskog ministarstva vanjskih poslova reagujući na Trampove poruke podrške demonstracijama u Iranu.

"Umjesto što šalje nepotrebne i uvredljive tvitove protiv drugih naroda, bilo bi bolje da se (Tramp) pozabavi unutrašnjim problemima svoje zemlje, odnosno svakodnevnim ubijanjima desetina ljudi i milionima beskućnika i gladnih" u SAD, rekao je portparol iranskog ministarstva vanjskih poslova Bahram Gasemi, prenose mediji.

Tramp podržava preko Tvitera antivladine proteste koji od četvrtka potresaju Iran i ocijenio je da je Iranu "vrijeme za promjene". Američki predsjednik je u jutrašnjoj Tviter poruci napisao da "Iranci konačno ustaju protiv brutalnog i korumpiranog iranskog režima".

Najmanje devet osoba poginulo je noćas na protestima u Iranu, a ukupno 21 osoba od početka demonstracija u četvrtak. To su najveći protesti u toj zemlji od protesta nakon spornih predsjedničkih izbora 2009. godine.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei danas je optužio "neprijatelje" Islamske republike da su se udružili da podriju iranski režim, javila je državna televizija.