ubjedljiva većina i u senatu i u predstavničkom domu

Uprkos Trampovoj prijetnji: Kongres SAD usvojio budžet od 740,5 milijardi dolara za odbranu

Tramp je zaprijetio da će uložiti veto na zakon o odbrani koji Kongres odobrava gotovo 60 godina zaredom, ako zakonodavci ne uvedu ograničenja kompanijama sa društvenim mrežama za koje tvrdi da su pokazivale pristrasnost protiv njega za vrijeme izbora

3945 pregleda 1 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Kongres SAD usvojio je danas budžet od 740,5 milijardi dolara za odbranu SAD u 2021. uprkos prijetnji Donalda Trampa da će uložiti veto ako ne budu uvedene mjere protiv velikih tehnoloških kompanija koje su bile pristrasne za vrijeme izbora.

U Senatu, gornjem domu Kongresa, zakon je usvojen sa 84 glasova prema 13 protiv, a sličnom ubjedljivom većinom je bio izglasan u donjem Predstavničkom domu u utorak.

Više od dvije trećine glasova dobijenih u Senatu i velika većina u Predstavničkom domu dozvoljavaju da se postigne "supervećina" potrebna u dva doma da se prevaziđe mogući predsjednički veto.

Tramp je zaprijetio da će uložiti veto na zakon o odbrani koji Kongres odobrava gotovo 60 godina zaredom, ako zakonodavci ne uvedu ograničenja kompanijama sa društvenim mrežama za koje tvrdi da su pokazivale pristrasnost protiv njega za vrijeme izbora.

Tramp je takođe tražio da iz zakona bude izbačena odredba kojom se dozvoljava preimenovanje vojnih baza koje nose imena vođa Konfederacije.

Preporučujemo za Vas