Tramp tvrdi da je dobio izbore uprkos odluci Vrhovnog suda

Tužbu kojom se traži poništavanje rezultata izbora u Pensilvaniji, Džordžiji, Mičigenu i Viskonsinu podnijela je savezna država Teksas, uz podršku Trampovih saradnika

6869 pregleda 8 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Predsjednik SAD Donald Tramp kritikovao je danas Vrhovni sud SAD zbog odluke da odbaci tužbu kojom se traži poništavanje rezultata predsjedničkih izbora u ključnim državama, piše Glas Amerike.

"Dobio sam izbore s velikom razlikom, ali zapamtite: jedino ako govorimo o legalnim glasovima, a ne lažnim glasačima koji su se, nekim čudom, svuda pojavili! Kakva sramota!", napisao je Tramp na Tviteru.

Tužbu kojom se traži poništavanje rezultata izbora u Pensilvaniji, Džordžiji, Mičigenu i Viskonsinu podnijela je savezna država Teksas, uz podršku Trampovih saradnika.

Tužbu je podržalo 19 državnih tužilaca i 127 članova Kongresa iz redova republikanaca. U sve četiri države Džozef Bajden bio je predviđeni pobjednik predsjedničkih izbora.

Vrhovni sud donio je presudu po kojoj Teksas nije nadležan za pokretanje tog slučaja.

Uz to, "Teksas nije uspeo da dokaže pravnu opravdanost interesovanja za način na koji druge države sprovode i održavaju izbore", navodi se u kratkom saopštenju najviše američke sudske instance.

Bonus video: