VIDEO Tramp helikopterom putuje u Njujork, pristalice oduševljeno skandiraju

Tramp, kome mandat ističe 20. januara, i dalje odbija da prizna poraz na izborima, i nastavlja da iznosi nepotkrijepljene tvrdnje o izbornim prevarama, odbačene pred sudovima saveznih država, a juče i pred Vrhovnim sudom SAD

13686 pregleda 5 komentar(a)
Trampove pristalice u Vašingtonu, Foto: Reuters
Trampove pristalice u Vašingtonu, Foto: Reuters

Hiljade pristalica odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trampa došle su danas u Vašington da podrže njegove očajničke pokušaje da preokrene ishod izbora na kojima je izgubio od kandidata demokrata Džozefa Bajdena.

Pristalice šefa Bijele kuće oduševljeno su skandirale kada ih je Tramp nadletio predsjedničkim helikopterom, na putu za Njujork, gdje će prisustvovati fudbalskoj utakmici američke kopnene vojske i mornarice.

Protesti Trampovih pristalica osmišljeni su kao način za pokazivanje njegove snage, dva dana prije nego što će se elektori, izabrani na predsjedničkim izborima 3. novembra, sastati da formalno izaberu novog predsjednika SAD.

Tramp, kome mandat ističe 20. januara, i dalje odbija da prizna poraz na izborima, i nastavlja da iznosi nepotkrijepljene tvrdnje o izbornim prevarama, odbačene pred sudovima saveznih država, a juče i pred Vrhovnim sudom SAD.

Bonus video: