Pjongjang izdao poštanske marke sa motivima nuklearnih projektila

Sjeverna Koreja lansirala je krajem novembra interkontinentalnu balističku raketu „hvasong-15“, koja je pala u Japansko more
1 komentar(a)
Ažurirano: 31.12.2017. 15:04h

Proslavljajući nedavno lansiranje interkontinentalne balističke rakete „hvasong-15“, sjevernokorejske vlasti izbacile su seriju poštanskih marki na kojima su prikazani projektili sa nuklearnim bojevim glavama, kao i lider Kim Džong Un kako nadgleda testove.

Sjeverna Koreja lansirala je krajem novembra interkontinentalnu balističku raketu „hvasong-15“, koja je pala u Japansko more, podsjeća RTS.

Pjongjang tvrdi da je projektil dostigao visinu od 4.475 kilometara i letio 53 minuta, a sjevernokorejske vlasti tvrde da raketa može da stigne i do SAD.

Poštanske marke povodom lansiranja izdao je Biro za marke Sjeverne Koreje, objavila je državna agencija KCNA.

„Uspješno lansiranje novog tipa interkontinentalne balističke rakete ‘hvasong-15‘“, piše na markama, koje pokazuju raketu kako „vinula u nebo“, kao i samohodni lanser, „proizveden od strane korejske radničke klase“, piše KCNA.

Marke takođe prikazuju sjevernokorejskog lidera koji daje naredbu za lansiranje.

Usavršavanje tehnologije, prema riječima zvaničnika u Pjongjangu, izuzetno je dostignuće koje mijenja ravnotežu moći na Korejskom poluostrvu, potencijalno dajući Sjevernoj Koreji sredstvo za odvraćanje SAD.

Galerija

Bonus video: