Netanjahu primio vakcinu protiv koronavirusa

"Vjerujem u tu vakcinu", rekao je izraelski lider prije nego što je dobio injekciju vakcine Fajzer/BioNTek u Medicinskom centru Šeba u Tel Avivu

10835 pregleda 11 komentar(a)
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu vakcinisan je večeras, i tako postao prvi Izraelac i jedan od prvih svjetskih lidera koji su primili vakcinu protiv koronavirusa.

Izrael planira da sjutra počne vakcinaciju zdravstvenih radnika i korisnika staračkih domova.

Netanjahu je rekao da on hoće prvi u zemlji da primi vakcinu i da pruži "lični primjer", te ohrabri Izraelce da se i oni vakcinišu.

"Vjerujem u tu vakcinu", rekao je izraelski lider prije nego što je dobio injekciju vakcine Fajzer/BioNTek u Medicinskom centru Šeba u Tel Avivu, a njegovo vakcinisanje prenosila je televizija.

Benjamin Netanjahu
foto: Reuters

On je zavrnuo rukav svoje crne košulje i sačekao nekoliko minuta prije nego što je vakcinisan, što je označio "uzbudljivim trenutkom" koji stavlja Izrael na put povratka uobičajenoj rutini.

Ovaj događaj takođe daje Netanjahuu politički podsticaj u vrijeme kada se čini da Izrael ide ka četvrtim izborima za samo dvije godine.

Koalicionoj vladi koju je Netanjahu osnovao sa svojim rivalom Benijem Gancom u maju prijeti automatski pad ukoliko se do utorka ne usvoju budžet.

To će izazvati nove izbore za tri mjeseca.

Bonus video: