Pelosi: Pokrenuti opoziv Trampa, bilo koji dan može biti horor za Ameriku

"Pridružujem se lideru Demokratske stranke u Senatu pozivajući potpredsjednika da ukloni ovog predsjednika odmah pozivajući se na 25. amandman"

18000 pregleda 99 reakcija 5 komentar(a)
Nensi Pelosi, Foto: Reuters
Nensi Pelosi, Foto: Reuters

Presjedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi rekla je da je taj dom spreman da ponovo pokrene pitanje opoziva predsjednika SAD Donalda Trampa.

"Pridružujem se lideru Demokratske stranke u Senatu pozivajući potpredsjednika da ukloni ovog predsjednika odmah pozivajući se na 25. amandman", rekla je Pelosi na konferenciji za novinare.

Prema 25. amandmanu na Ustav SAD, američki potpredsjednik i većina ministara mogu da proglase šefa države nesposobnim za obavljanje funkcije. U tom slučaju šef države bi momentalno postao potpredsjednik SAD.

Haris je nazvala Donalda Trampa "veoma opasnom osobom koja ne bi trebalo da nastavi svoju funkciju".

"Ovo je hitna situacija", dodala je.

Upitana koliko dugo će čekati i da li će se pozivati na 25. amandman prije nego što se potencijalno izvrši impičment, Pelosi je navela:

"Iako je ostalo samo 13 dana, bilo koji dan može biti horor za Ameriku".

Istakla je i da vršilac dužnosti ministra odbrane "mora da odgovari gdje je juče bila Nacionalna garda".

"Pitajte svakog člana kabineta: Da li stoje uz ove postupke? Da li su spremni da kažu u narednih 13 dana da ovaj opasni čovjek može dodatno naštetiti našoj zemlji, napadu na našu demokratiju", rekla je Pelosi.

Bonus video: