fbi i policija pozvali javnost da pomognu

Velika potraga za učesnicima nereda u Vašingtonu: Prijeti im do 10 godina zatvora

"FBI prihvata savjete i snimke digitalnih medija na kojima se prikazuju neredi i nasilje u zgradi Kapitola i okolini u Vašingtonu, 6. januara 2021. godine", piše u objavi, a spisak najtraženijih već se širi društvenim mrežama

16467 pregleda 18 komentar(a)
Neredi u Vašingtonu, Foto: Reuters
Neredi u Vašingtonu, Foto: Reuters

Američke vlasti kreću i veliku potragu za učesnicima nereda u Vašingtonu, kojima, kako se navodi, prijeti do 10 godina zatvora, piše Nova.rs.

Američki Federalni istražni biro (FBI) i policija pozvali su juče javnost da pomognu u identifikaciji učesnika demonstracija koji su upali u Kongres SAD na Kapitol hilu u Vašingtonu i aktivno podsticale nasilje, prenosi CNN.

"FBI prihvata savjete i snimke digitalnih medija na kojima se prikazuju neredi i nasilje u zgradi Kapitola i okolini u Vašingtonu, 6. januara 2021. godine", piše u objavi, a spisak najtraženijih već se širi društvenim mrežama.

"Tražimo sve učesnike u neredima, ne samo one koji su upali u zgradu Kongresa", saopštio je glavni federalni tužilac za grad Vašington Majkl Šervin, prenosi Dejli mejl.

On je objavio da je 55 slučajeva već pokrenuto, ali da je to "tek početak".

Četrdeset optužnica podignuto je pred višim sudom u Vašingtonu, a juče je trebalo da bude podneseno i petnaest saveznih optužnica za zločine, uključujući neovlašćeni pristup i krađu imovine, pri čemu istražitelji pročešljavaju hrpu dokaza kako bi podigli dodatne optužbe, prenosi Nova.rs.

Policija je navela da je uhapsila više od 90 osoba u Vašingtonu i da su nova hapšenja vjerovatna, prenosi Beta.

Tokom četvoročasovne okupacije zgrade Kongresa od Tramovih pristalica i njihovih sukoba s policijom poginulo je pet osoba.