Umro iluzionista i mađioničar Zigfrid Fišbaher

Fišbaher i Horn su činili njemačko-američki par mađioničara, iluzionista i zabavljača, najpoznatiji po nastupima sa bijelim lavovima i bijelim tigrovima.

3981 pregleda 3 komentar(a)
Fišbaher i Horn, Foto: Shutterstock
Fišbaher i Horn, Foto: Shutterstock

Iluzionista i mađioničar Zigfrid Fišbaher (Siegfried Fischbacher), iz para "Zigfrid i Roj", umro je u Las Vegasu u 81. godini.

Fišbaherov dugogodišnji partner Roj Horn umro je prošle godine od komplikacija izazvanih Kovidom-19 u 75. godini.

Fišbaher i Horn su činili njemačko-američki par mađioničara, iluzionista i zabavljača, najpoznatiji po nastupima sa bijelim lavovima i bijelim tigrovima.

Od 1990. do Hornove povrede u napada tigra 2003, nastupali su u hotelu-kazinu "Miraž", što je bila najposjećenija predstava u Las Vegasu.

Karijeru su počeli na jednom brodu za krstarenje u Karibima, nastavili je u noćnom klubu u Bremenu, u Njemačkoj, zatim su nastupali širom Evrope s tigrovima, a u Las Vegas su pozvani 1967.

Fišbaher i Horn su bili i u romantičnoj vezi, ali su izbjegavali da govore o tome.

Tokom nastupa u "Miražu" 2003. godine Horn je, odstupajući od scenarija, prinio mikrofon do gubice sedmogodišnjeg bijelog tigra "Montekorea" i rekao mu da "pozdravi publiku".

Tigar ga je ugrizao za rukav, Horn ga je udario i povikao na njega, spotakao se i pao. Tigar ga je tada ugrizao za vrat i odvukao sa scene gdje su Horna koji je tokom napada doživio i moždani udar, spasli treneri životinja.

Ipak, na insisitiranje Horna tigar je pošteđen iako mu je pregrizao kičmu i nanio mu druge teške povrede, te je ostao invalid.

Do marta 2006. Horn je nastavio da nastupa uz pomoć Fišbahera, poslednji put su pred publikom bili 2009. i to baš s tigrom "Montekoreom", a 2010. su se povukli iz šou-biznisa.

Tigar "Montekore" je uginuo 2014. od bolesti sa 17 godina, Horn (75) je umro od KOVIDA-19 maja 2020. godine, a Fišbaher (81) je umro u srijedu, od karcinoma pankreasa.

Bonus video: