Bajden "usmjeren na pandemiju, a ne na pitanje suđenja o opozivu Trampa"

Trampu je u donjem domu američkog Kongresa izglasan opoziv prošle nedjelje uz optužbu za podsticanje pristalica na pobunu, i sada ga čeka suđenje u Senatu

2854 pregleda 2 komentar(a)
Saki na pres konferenciji, Foto: Reuters
Saki na pres konferenciji, Foto: Reuters

Predsjednik SAD Džo Bajden će prepustiti Kongresu da odluči kako će dalje postupati po pitanju suđenja o opozivu njegovog prethodnika Donalda Trampa, rekla je sinoć predstavnica Bijele kuće za medije.

Džen Saki (Jen Psaki) je rekla na prvoj pres konferenciji Bajdenove administracije da predsjednik vjeruje da članovi Senata treba da riješe kako da sprovedu suđenje o opozivu koje bi moglo da dominira radom Senata prvih nedjelja njegovog predsjedništva.

Ona je rekla da je administracija umjesto toga usmjerena na pandemiju i ekonomsku krizu koja pogađa zemlju gotovo godinu dana, i dodala da je Senat u stanju da rješava više pitanja istovremeno. Trampu je u donjem domu američkog Kongresa izglasan opoziv prošle nedjelje uz optužbu za podsticanje pristalica na pobunu, i sada ga čeka suđenje u Senatu. To je njegov drugi opoziv, rekord za bilo kog predsjednika SAD dosad.

Bonus video: