"OSJEĆAM SE SJAJNO"

Gejts primio vakcinu protiv koronavirusa

"Hvala svim naučnicima, dobrovoljcima u istraživanjima, regulatornim tijelima i medicinskim radnicima koji su na prvoj liniji odbrane, a koji su nas doveli do ovog trenutka"

10061 pregleda 42 reakcija 24 komentar(a)
Bil Gejts, Foto: Twitter
Bil Gejts, Foto: Twitter

Osnivač kompanije Majkrosoft i američkih milijarder Bil Gejts primio je prvu dozu vakcine protiv koronavirusa.

On se zahvalio svim ljudima koji su radili na pravljenju ljekova i vakcine protiv COVID-19. 

"Jedna od prednosti moje 65 godine je ta što ispunjavam uslove za vakcinu COVID-19. Dobio sam prvu dozu ove nedjelje i osjećam se sjajno. Hvala svim naučnicima, dobrovoljcima u istraživanjima, regulatornim tijelima i medicinskim radnicima koji su na prvoj liniji odbrane, a koji su nas doveli do ovog trenutka", napisao je Gejts na Tviteru.

Fondacija Bila i Melinde Gejts obećala je još 250 miliona dolara za jeftiniju i dostupniju vakcinu protiv COVID-19, prenosi Nova.rs.

Pojedinačno najveća donacija dosad dolazi nakon što su Gejtsovi već dali 70 miliona dolara u novembru. Sa najnovijom donacijom fondacija za borbu protiv pandemije donirala je ukupno 1,75 milijardi dolara.

"Hoće li svijet postati bolje mjesto za život svih ljudi zavisi od toga šta će svjetski čelnici učiniti da bi testovi, ljekovi i vakcina bili dostupni onima koji ih trebaju”, saopštila je fondacija.

Novac će služiti tome da se testovi i vakcina dostave slabo i srednje razvijenim zemljama, prenosi Nova.rs.

Preporučujemo za Vas