Pogledajte: Vlasti Guama objavile video snimke za pripremu za nuklearni napad

Vlasti američkog ostrva Guam u Pacifiku savjetuju građane da nađu sklonište u najbližoj betonskoj konstrukciji ako čuju sirenu za napad i sačekaju obavještenje da je prošla opasnost, što bi, kako je navedeno, moglo da potraje satima
1 komentar(a)
Priprema za nuklearni naapad, Guam, Foto: Printscreen
Priprema za nuklearni naapad, Guam, Foto: Printscreen
Ažurirano: 20.12.2017. 00:50h

Bezbjednosni zvaničnici Guama objavili su dva video snimka kako bi pomogli građanima da se pripreme za hitne slučajeve, uključujući i napad nuklearnim raketama

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Kancelarija za civilnu odbranu saopštili su da se video snimci ne odnose ni na jednu neposrednu prijetnju.

Vlasti Guama u jednom video snimku pozivaju građane da počnu da skladište zalihe i da sačine plan za evakuaciju.

Drugim video snimkom pojašnjeno je šta činiti ako se oglase sirene koje upozoravaju na nuklearni napad. Zvuk te sirene razlikuje se od drugih zvukova upozorenja kao što su za cunami ili neke druge prirodne katastrofe.

Vlasti američkog ostrva Guam u Pacifiku savjetuju građane da nađu sklonište u najbližoj betonskoj konstrukciji ako čuju sirenu za napad i sačekaju obavještenje da je prošla opasnost, što bi, kako je navedeno, moglo da potraje satima.

Sjeverna Koreja je ranije ove godine zaprijetila da bi mogla da ispali rakete u smjeru američkog ostrva Guam u Pacifiku, dok je predsjednik SAD Donald Tramp obećao Pjongjangu da će se suočiti s "vatrom i bijesom".

Bonus video: