Ambasada Palestine: Izraelske vlasti zabranile ulazak vakcina za Covid 19 u Gazu

Navela je da je Ministarstvo poslalo 2.000 doza ruske vakcine Sputnjik-V u Pojas Gaze ali da su okupacione vlasti zabranile da vakcine stignu do priobalne enklave

3854 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ministarka zdravlja, Mai Alkaila, izjavila je da su izraelske vlasti zabranile unošenje vakcine protiv korona virusa u okupirani Pojas Gaze, saopšteno je iz ambasade Palestine u Crnoj Gori.

U izjavi se navodi da ministarka zdravlja smatra da su "izraelske okupacione vlasti odgovorne za ovaj postupak, za koji je naglasila da je u suprotnosti sa zakonima i međunarodnim dogovorima".

Navela je da je Ministarstvo poslalo 2.000 doza ruske vakcine Sputnjik-V u Pojas Gaze ali da su okupacione vlasti zabranile da vakcine stignu do priobalne enklave.

Alkaila je istakla da su ove vakcine bile namijenjene medicinskom osoblju koje radi na odjeljenima intezivne njege namijenjenim kovid pacijentima i timovima koji rade u odeljenjima za hitne slučajeve.

Ministarka je naglasila da su Vlada i Ministarstvo zdravlja u komunikaciji sa međunarodnim organizacijama kako bi izvršili pritisak na Izrael da što prije dozvoli unošenje vakcina u Pojas Gaze.

Bonus video: