odluka federalnog sudije u teksasu

Blokirana Bajdenova naredba da se zabrane deportacije migranata

Bajdenova zabrana deportacije je trebalo da važi za svakog migranta koji uđe ilegalno u zemlju i uz uslov da nije optužen za terorizam i špijunažu

3578 pregleda 4 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters

Federalni sudija u Teksasu Dru Tipton blokirao je naredbu predsjednika SAD Džoa Bajdena da se zabrane deportacije migranata u narednih stotinu dana dana.

Sudija Tipton je odluku donio rano jutros po srednjoevropskom vremenu i ona će važiti na neodređeno vrijeme, prenio je Njujork post.

Državni tužilac Teksasa Ken Pakston je ranije napisao tužbu protiv zabrane deportacije, tvrdeći da je neustavna i da će izazvati značajne ekonomske probleme toj američkoj državi, prenosi Tanjug.

Tipton, koga je postavio bivši predsjednik Donald Tramp, i u januaru je privremeno blokirao jednu Bajdenovu odluku na dvije nedjelje, jer mu, kako je objasnio, nova administracija nije dala konkretne, opravdane razloge za stotinu dana zabrane.

Bajdenova zabrana deportacije je trebalo da važi za svakog migranta koji uđe ilegalno u zemlju i uz uslov da nije optužen za terorizam i špijunažu.

Preporučujemo za Vas