izgubiće prava na penziju i više ne može da radi u javnoj službi

Filipinska ambasadorka u Brazilu otpuštena: Mjesecima je tukla kućnu pomoćnicu

"Postoje pravila koja treba poštovati. Ako ih ne poštujete snosite rizik. Ako stvari prođu loše ja vas neću spasiti", rekao je predsjednik Filipina Rodrigo Duterte

8879 pregleda 1 komentar(a)
Mauro, Foto: Screenshot/Youtube
Mauro, Foto: Screenshot/Youtube

Ambasadorka Filipina u Brazilu otpuštena je kada je otkriveno da je mjesecima tukla jednu od svojih kućnih pomoćnica u zvaničnoj rezidenciji u Braziliji, a njeni napadi su snimljeni i objavljeni u medijima.

Ambasadorka Mariču Mauro opozvana je i vraćena u Manilu krajem prošle godine pošto su na televiziji GloboNews objavljeni snimci video nadzora tokom osmomjesečnog perioda, koji pokazuju ambasadorkino ophođenje prema njenoj kućnoj pomoćnici, takođe Filipinki.

Ambasadorka je otpuštena iz Ministarstva spoljnih poslova, objvio je juče predsjednik Filipina Rodrigo Duterte preko televizije.

"Postoje pravila koja treba poštovati. Ako ih ne poštujete snosite rizik. Ako stvari prođu loše ja vas neću spasiti", rekao je šef države.

Mauro će izgubiti prava na penziju i više ne može da radi u javnoj službi.

Snimci video nadzora koji su snimljeni između marta i oktobra 2020. upotrijebljeni su da podupru tužbu podnijetu filipinskoj vladi protiv diplomatkinje, koja je imenovana za ambasadorku u Brazilu 2018. godine.

Milioni Filipinaca rade u inostranstvu kao pomoć u kući.

Doznake koje šalju svojim porodicama koje su ostale na Filipinima predstavljaju dosta veliki dio filipinskog BDP-a.

Preporučujemo za Vas