Papa Franjo: Građanski rat u Siriji jedna od najgorih humanitarnih kriza

U Siriji se dogodila "svaka vrsta nasilja i ogromna patnja stanovništva, posebno najugroženijih, kao što su djeca, žene i stari", rekao je papa

3542 pregleda 1 komentar(a)
Papa Franjo, Foto: Reuters
Papa Franjo, Foto: Reuters

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo izjavio je da je građanski rat u Siriji jedna od najgorih humanitarnih kriza današnjeg vremena.

Papa je rekao da bi deset godina od izbijanja rata u Siriji trebalo da podstakne sve da potraže "djelić nade" za tu opustošenu zemlju, prenio je Rojters.

"Od srca ponavljam svoj apel kako bi sve strane u sukobu pokazale znak dobre volje, tako da bi se djelić nade mogao ukazati iscrpljenom stanovništvu", rekao je papa tokom nedjeljne molitve na Trgu Svetog Petra.

U Siriji se dogodila "svaka vrsta nasilja i ogromna patnja stanovništva, posebno najugroženijih, kao što su djeca, žene i stari", rekao je papa, koji se prošlog ponedjeljka vratio iz posjete susjednom Iraku, prenosi RTS.

Poglavar Rimokatoličke crkve je pozvao međunarodnu zajednicu da se "odlučno" posveti prekidu borbi i pomogne u obnovi i ekonomskom oporavku zemlje.

Bonus video: