SAD sa 100 miliona vakcinisanih protiv koronavirusa prve u svijetu

Pošto je u nekim djelovima SAD i dalje veliki broj oboljelih od kovida-19, Bajden i direktorka Centara za kontrolu i prevenciju bolesti Rošel Valeski su rekli novinarima da ne treba popuštati restrikcije

4240 pregleda 2 komentar(a)
Detalj iz Njujorka, Foto: Reuters
Detalj iz Njujorka, Foto: Reuters

U SAD je do sada protiv koronavirusa vakcinisano 100 miliona ljudi, te su po tome prve u svijetu.

Cilj administracija predsjednika SAD Džozefa Bajdena je da u prvih 100 dana vlasti bude dato 100 miliona vakcina, piše Glas Amerike.

"Molim vas, nemojte da upropastimo ovaj napredak za koji smo se toliko trudili i borili. Svi morate biti oprezni", rekao je Bajden.

Predsjednik je ranije najavio da namjerava da ubrza distribuciju vakcina tako da 90 odsto odraslih bude vakcinisano do 19. aprila, a ostali do 1. maja.

Pošto je u nekim djelovima SAD i dalje veliki broj oboljelih od kovida-19, Bajden i direktorka Centara za kontrolu i prevenciju bolesti Rošel Valeski su rekli novinarima da ne treba popuštati restrikcije. Bajden je upozorio da će nastupiti četvrti talas ako se to nastavi.

Širom svijeta je potvrđeno 130 miliona zaraženih tokom pandemije, a umrlo je 2,8 miliona ljudi. SAD i po tome prednjače sa 30,6 miliona zaraženih i više od 554 hiljade umrlih.

Bonus video: