od 25. jula

Američka kompanija nastavlja s krstarenjima: Samo za potpuno vakcinisane putnike

Pored vakcinacije i testova obaveznih za putnike i posadu, kompanija obećava sistem filtriranja vazduha, pojačane higijenske mjere, više medicinske opreme na brodovima i primjenu sanitarnih mjera u lukama gdje pristaje

3821 pregleda 4 komentar(a)
Brod kompanije "Norvidžan kruz lajn", Foto: Shutterstock
Brod kompanije "Norvidžan kruz lajn", Foto: Shutterstock

Kompanija za krstarenja "Norvidžan kruz lajn" (Norwegian Cruise Line) objavila je da 25. jula nastavlja krstarenja za "potpuno vakcinisane putnike" poslije više od godinu dana prekida zbog pandemije.

Američka kompanija će nastaviti putovanja postepeno, prvo s tri od svojih 17 brodova, na novim maršrutama u Grčkoj i Karibima, navodi se u najavi.

"Svi putnici koji se ukrcaju na naše brodove do 31. oktobra 2021. godine treba da budu potpuno vakcinisani i testirani prije ulaska", rekao je u saopštenju Hari Somer, generalni direktor kompanije.

Pored vakcinacije i testova obaveznih za putnike i posadu, kompanija obećava sistem filtriranja vazduha, pojačane higijenske mjere, više medicinske opreme na brodovima i primjenu sanitarnih mjera u lukama gdje pristaje.

Ovaj protokol uspostavljen je pod pokroviteljstvom zdravstvenog savjeta šest stručnjaka kojim presjedava bivši komesar američke Uprave za hranu i ljekove (FDA), navela je kompanija.

Direktor navodi u saopštenju da je sada, s obzirom na stalni razvoj pandemije, ubrzanje vakcinacije i novih naučnih saznanja, preuranjeno da se donose odluke o mjerama za putovanje posle 1. novembra ove godine.

Najavu su pozdravili ministar turizma Jamajke, predsjednik Dominikanske republike i Ministarstvo turizma Grčke.

"Norvidžan kruz lajn", ili samo "Norvidžan", je po veličini treća kompanija brodova za krstarenje na svijetu, sa 8,7 odsto ukupnog svjetskog broja putnika od 2018. godine.

To je američka kompanija, osnovana 1966. sa sjedištem na Bermudima i u Majamiju.