Pozvali Izrael da poništi odluku o gradnji još setlerskih domova

"Pozivamo obje strane da nadograde korake preduzete poslednjih mjeseci u cilju poboljšanja saradnje i smanjenja tenzija", navodi se u saopštenju

1386 pregleda 1 komentar(a)
Setlerski domovi na Zapadnoj Obali, Foto: Reuters
Setlerski domovi na Zapadnoj Obali, Foto: Reuters

Portparoli ministarstava vanjskih poslova Francuske, Belgije, Danske, Finske, Njemačke, Irske, Italije, Holandije, Norveške, Poljske, Španije, Švedske i Velike Britanije pozvali su Vladu Izraela da poništi svoju odluku da unaprijedi planove o izgradnji oko 3.000 setlerskih domova na Zapadnoj Obali.

"Ponavljamo naše snažno protivljenje politici širenja setlerskih naselja širom okupiranih palestinskih teritorija, što krši međunarodno pravo i podriva napore za rješenje uspostavljanja dvije države", navodi se u poruci, kako je saopštila Ambasada Palestine u Crnoj Gori.

"Pozivamo obje strane da nadograde korake preduzete poslednjih mjeseci u cilju poboljšanja saradnje i smanjenja tenzija. Ponavljamo naš poziv da implementiramo rezoluciju 2334 UN sa svim njenim odredbama, u cilju obnove povjerenja i stvaranja uslova neophodnih za unapređenje mira", zaključuje se u obraćanju izraelskoj vladi.

Bonus video: