Amazon optužen zbog prodaje robe sa nacističkim simbolima

U izvještaju koji je objavljen prošlog mjeseca, grupa za podršku radničkim porodicama i Centar za rasu i ekonomiju tvrdili su da Amazon pomaže nacistima i modernim nacionalističkim grupama da napreduju putem prodaje zabranjene robe
0 komentar(a)
amazon, Foto: Shutterstock
amazon, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.08.2018. 15:03h

Amazon je uklonio sve proizvode sa nacističkim i rasističkim obilježjima. Političari i različite organizacije koje prate grupe za širenje mržnje, identifikovale su nekoliko prodavaca koji su nudili robu sa zabranjenim simbolima, piše BBC.

Amazon tvrdi da je blokirao prodavce, stopirao prodaju predmeta i da trenutno utvrđuje postojanje drugih proizvoda sa sumnjivim simbolima, piše BBC.

Na onlajn prodavnici nuđen je nakit sa nacističkom svastikom, kao i muzičke i audio knjige koje veličaju fašističke stavove.

U izvještaju koji je objavljen prošlog mjeseca, grupa za podršku radničkim porodicama i Centar za rasu i ekonomiju tvrdili su da Amazon pomaže nacistima i modernim nacionalističkim grupama da napreduju putem prodaje zabranjene robe.

Izvještaj je naveo kongresmena Kita Elisona iz Minesote da pošalje pismo Amazonu u kojem izražava veliku zabrinutost zbog slučaja reklamiranja nacističkih i rasističkih ideologija, prenosi N1.

Brajan Hasmen, potpredsjednik Amazona obrazložio je kongresmenu Elisonu korake koje su preduzeli, kako bi se uklonili nepoželjni proizvodi.

U daljem obrazloženju navodi se da je Amazon oformio timove istražitelja koji će skenirati listinge na kojima se traže proizvodi koji krše politiku sajta ili nacionalne zakone, piše BBC.

Osim samostalne akcije, Amazon je u istragu uključio i potrošače koji prijavljuju prekršaje zakona.

Bonus video: