pooštrena ograničenja za ulazak u zemlju

Malezija registrovala prvi slučaj omikrona

Ministar zdravlja Kairi Džamaludin rekao je da je 19-ogodišnja djevojka preko Singapura stigla u Maleziju 19. novembra, testirala se i upućena je u karantin sa još četiri osobe koje su bile sa njom u autobusu na putu do studentskog doma

2083 pregleda 0 komentar(a)
Omikron, Foto: Shutterstock
Omikron, Foto: Shutterstock

Malezija je danas saopštila da je otkrila prvi slučaj zaraze omikronom, novim sojem korona virusa, kod strane studentkinje koja se vratila u zemlju prošlog mjeseca poslije posjete porodici u Južnoj Africi.

Ministar zdravlja Kairi Džamaludin rekao je da je 19-ogodišnja djevojka preko Singapura stigla u Maleziju 19. novembra, testirala se i upućena je u karantin sa još četiri osobe koje su bile sa njom u autobusu na putu do studentskog doma.

Vozač autobusa i još četvorica njenih saputnika bili su negativni.

Kairi je naveo da je studentkinja stigla u Maleziju prije nego što je Južna Afrika prijavila prvi slučaj omikrona Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Malezija je, kao i veliki broj drugih zemalja, pooštrila ograničenja nakon otkrića nove varijante virusa. Zabranila je ulazak putnicima iz osam afričkih zemalja, a oni koji su stigli iz visokorizičnih država moraju da nose digitalni uređaj za praćenje tokom karantina.