Nakon povlačenja ruske vojske pale cijene nafte

Na londonskom tržištu cijena nafte je pala 2,87 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje, a na američkom se barelom danas trgovalo po 3,49 dolara nižoj cijeni

3489 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Cijene nafte pale su na međunarodnom tržištu ispod 94 dolara nakon što je ruska objava o povratku dijela vojske u baze stišala napetosti u odnosima Moskve i Zapada zbog Ukrajine, prenosi Hina. Na taj način, čini se, da su prigušeni strahovi od sankcija na rusku naftu.

Na londonskom tržištu cijena nafte je pala 2,87 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje, pa je sada 93,61 dolar. Juče je zaključila trgovinu u plusu za 2,04 dolara.

Na američkom tržištu se barelom danas trgovalo po 3,49 dolara nižoj cijeni, od 91,97 dolara. Juče je zaključila trgovinu u plusu 2.36 dolara. Trgovce je juče zabrinulo pooštravanje napetosti između Rusije i Zapada zbog Ukrajine.

Vašington je Moskvi zaprijetio oštrim sankcijama u slučaju invazije, pa su trgovci strahovali da bi kaznene mjere mogle da obuhvate rusku naftu.

Danas je tržišta umirila ruska objava o povlačenju dijela vojnika u baze. Nije jasno koliko se jedinica povlači i na koju udaljenost.

Bonus video: