Tramp tužio Klinton i demokrate zbog navoda o njegovoj saradnji sa Rusijom

Rekao je da je bio "prisiljen da snosi troškove u iznosu koji će se utvrditi na suđenju, ali za koji je poznato da je veći od 24 miliona dolara i koji nastavlja da raste u obliku troškova odbrane, pravnih naknada i drugih povezanih troškova”

2829 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Donald Tramp tužio je Hilari Klinton i nekoliko drugih demokrata, jer smatra da su pokušali da namjeste predsjedničke izbore u SAD 2016, povezujući njegovu kampanju s Rusijom, prenosi N1.

“Zajedničkim djelovanjem optuženi su se zlonamjerno urotili u stvaranju lažne priče o tome da je njihov republikanski protivnik, Donald Džej Trump, sarađivao s inostranim neprijateljskim stranama”, naveo je bivši američki predsjednik u tužbi podnesenoj saveznom sudu na Floridi.

Tramp, koji je na izborima 2016. pobjedio Klinton, u tužbi pominje i “reketiranje” te “urotu radi širenja štetnih laži“.

Trampove optužbe potkopava izvještaj koje je izdao odbor Senata pod vođstvom republikanaca u avgustu 2020. U tom se izvještaju na 966 stranica zaključuje da je Rusija koristila republikanskog političkog operativca Pola Manaforta i internet stranicu Vikiliks kako bi pokušala da pomogne Trampu da pobijedi na izborima 2016.

Tramp u tužbi traži kompenzaciju i odštetu. Rekao je da je bio "prisiljen da snosi troškove u iznosu koji će se utvrditi na suđenju, ali za koji je poznato da je veći od 24 miliona dolara i koji nastavlja da raste u obliku troškova odbrane, pravnih naknada i drugih povezanih troškova”.

Bonus video: