Ostin: Ukrajina može da dobije ovaj rat

"Što se tiče ratnih ciljeva Rusije oni nisu uspješni, a Ukrajina je već uspjela“, dodao je Entoni Blinken, državni sekretar SAD

7389 pregleda 28 komentar(a)
Sa sastanko Zelenskog sa Ostinom i Blinkenom u Kijevu, Foto: Reuters
Sa sastanko Zelenskog sa Ostinom i Blinkenom u Kijevu, Foto: Reuters

Ukrajina "može da dobije" ovaj rat "ako bude imala pravu opremu i pravu podršku", poručio je ministar odbrane Sjedinjenih Američkih Država Lojd Ostin, prenosi agencija Frans pres.

On je to izjavio u Poljskoj nakon povratka iz Kijeva. U glavnom gradu Ukrajine boravio je sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Blinkenom, gdje su se sastali sa Volodimirom Zelenskim.

Rojters javlja da je Blinken istakao kako "Rusija ne uspijeva u svojim ratnim ciljevima, dok je sa Ukrajinom drugačija situacija".

"Što se tiče ratnih ciljeva Rusije oni nisu uspješni, a Ukrajina je već uspjela“, rekao je Blinken na brifingu u Poljskoj.

Sjedinjene Američke Države iskoristile su priliku za prvu zvaničnu posjetu Ukrajini od ruske invazije, a najavljen je i postepen povratak američkih diplomata u zemlju i imenovanje novog ambasadora.

Oni su takođe obećali novu pomoć u vrijednosti od 713 miliona dolara za vladu Zelenskog i zemlje u regionu gdje je ruska invazija izazvala strah od dalje agresije Moskve, zaključuje Rojters.

Bonus video: