Rusija upozorila SAD da više ne šalje oružje Ukrajini

"Naglasili smo neprihvatljivost situacije da Sjedinjene Američke Države šalju oružje u Ukrajinu i zahtijevali smo da se prekine ta praksa", rekao je Anatolij Antonov, ruski ambasador u SAD

7010 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Rusija je upozorila Sjedinjene Američke Države da više ne šalju oružje Ukrajini, rekao je ambasador Rusije u Vašingtonu za rusku državnu televiziju, a prenosi Rojters.

"Naglasili smo neprihvatljivost situacije da Sjedinjene Američke Države šalju oružje u Ukrajinu i zahtijevali smo da se prekine ta praksa", rekao je Anatolij Antonov u intervjuu za TV kanal "Rusija 24".

Antonov je rekao da je Vašingtonu poslata zvanična diplomatska nota u kojoj se izražava "zabrinutost Rusije".

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin i državni sekretar Entoni Blinken sastali su se u nedjelju u Kijevu sa ukrajinskim predsjednikom Volodomirom Zelenskim, obećavši novu pomoć u vrijednosti od 713 miliona dolara "za vladu Zelenskog i druge zemlje u regionu koje strahuju od ruske agresije".

Povezani članci

25. April 2022.

Ostin: Ukrajina može da dobije ovaj rat

Ranije u aprilu, američki predsjednik Džo Bajden najavio je dodatnih 800 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini, proširujući obim obezbijeđenih sistema na tešku artiljeriju.

Zelenski je zamolio američke i evropske lidere da Kijevu obezbijede teško naoružanje i opremu.

Bonus video: