Popuštanje epidemijskih mjera u Šangaju i Pekingu

Grad je takođe pokrenuo mjere podrške privredi, uključujući smanjenje dijela poreza na kupovinu automobila, ubrzanje izdavanja obveznica lokalne samouprave i ubrzanje odobravanja projekata nekretnina, prenosi Hina

2395 pregleda 0 komentar(a)
Šangaj (ilustracija), Foto: Shutterstock
Šangaj (ilustracija), Foto: Shutterstock

U Šangaju će se ukinuti, kako su saopštile tamošnje vlasti, nerazumna ograničenja uvedena zbog koronavirusa, dok je Peking ponovno otvorio djelove javnog prevoza, neke trgovačke centre i druga mjesta, nakon što se broj zaraženih stabilizovao.

U Šangaju namjeravaju da u srijedu ukinu dvomjesečni lockdown, koji je ozbiljno naštetio privredi, zbog čega su mnogi stanovnici izgubili prihode, boreći se da nabave hranu i da se nose s izolacijom.

Grad je takođe pokrenuo mjere podrške privredi, uključujući smanjenje dijela poreza na kupovinu automobila, ubrzanje izdavanja obveznica lokalne samouprave i ubrzanje odobravanja projekata nekretnina, prenosi Hina.

U Pekingu je dopušteno otvaranje biblioteka, muzeja, pozorišta i teretana, iako uz ograničenje broja ljudi, u okruzima u kojima sedam dana zaredom nije zabilježen nijedan slučaj koronavirusa.

Šangaj je danas prijavio nešto više od 100 novih slučajeva infekcije, dok je Peking zabilježio 21, oba u skladu s trendom pada u cijeloj državi.

Bonus video: