Prvi uragan u sezoni kreće se prema južnopacifičkoj obali Meksika poznatoj po turizmu

Kasno sinoć uragan se kretao uz udare vjetra koji su dostizali brzinu od 175 kilometara na sat što je vrlo blizu jačine za kategoriju tri, naveo je centar za uragane

1061 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Uragan Agata, prvi u sezoni, kreće se danas ka turističkim plažama i ribarskim mjestima na južnopacifičkoj obali Meksika, uz upozorenje nadležnih službi da donosi jake kiše i moguće poplave.

Uragan je juče počeo brzo da jača i predviđa se da će stići do meksičke obale kao snažan uragan kategorije tri, danas popodne ili uveče, objavio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

Kreće se ka oblasti blizu Puerto Eskondida i Puerto Angela u južnoj meksičkoj državi Oahaki, gdje se nalaze poznata turistička mjesta.

Centar za uragane upozorio je da bi uragan Agata mogao da donese vrlo opasnu oluju i snažne vjetrove.

Kasno sinoć uragan se kretao uz udare vjetra koji su dostizali brzinu od 175 kilometara na sat što je vrlo blizu jačine za kategoriju tri, naveo je centar za uragane.

Nalazio se oko 225 kilometara jugozapadno od Puerto Anhela i kretao se sjeveroistočno brzinom od devet kilometara na sat.

Upozorenje za uragan je na snazi između luke Salina Kruz i Lagunas de Čakaua.

Američki centar za uragane naveo je da će oluja donijeti 250 do 400 milimetara kiše u djelovima Oahake, a na nekim mjestima i do 500 milimetara što predstavlja prijetnju od bujičnih poplava i klizišta.

Bonus video: