Frizura izazvala sumnju: Dvije žene uhapšene na aerodromu u Panami, sakrile kokain ispod perika

Panama je jedna od prolaznih zemalja za drogu koja dolazi iz Južne Amerike, uglavnom iz Kolumbije, najvećeg svetskog proizvođača kokaina. Droga potom ide za SAD, koje su najveći potrošači

14442 pregleda 3 komentar(a)
Detalj sa aerodroma Tokumen (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Detalj sa aerodroma Tokumen (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Dvije Kolumbijke uhapšene su na međunarodnom aerodromu Tokumen u Panami dok su pokušavale da otputuju u Španiju sa kokainom sakrivenim ispod perika, saopštila je danas kancelarija državnog tužioca te centralnoameričke zemlje.

Prvobitno je saopšteno da je uhapšena jedna Kolumbijka koja se prijavila za let za Madrid. Policija je prišla toj ženi na aerodromu pošto je njena frizura izazivala sumnju.

Policija je putem skeniranja utvrdila da je Kolumbijka imala kesice droge pričvršćene za glavu, između pletenica svoje prirodne kose i perike. Ta žena je nosila 68 kesica droge.

Nekoliko sati kasnije, tužilaštvo je saopštilo da je privedena još jedna Kolumbijka koja je takođe ispod perike imala 57 paketića droge. Ona je takođe iz Kolumbije preko Paname putovala u Španiju.

Panama je jedna od prolaznih zemalja za drogu koja dolazi iz Južne Amerike, uglavnom iz Kolumbije, najvećeg svetskog proizvođača kokaina. Droga potom ide za SAD, koje su najveći potrošači.

Bonus video: