Tramp kazao da njegova ćerka Ivanka nije učestvovala u u izbornom procesu

U postu na platformi društvenih medija Truth Social u petak, Tramp je pokušao da umanji učešće svoje ćerke u njegovim naporima da ospori izbore. Ivanka Tramp je bila jedan od najpoverljivijih saveznika svog oca tokom četiri godine u Bijeloj kući

3781 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ivanka Tramp nije učestvovala u izbornim pitanjima poslije glasanja 2020. godine, rekao je njen otac i bivši predsjednik Donald Tramp u petak, 10. juna, nakon objavljivanja svjedočenja u kojem je navela da ne vjeruje njegovim tvrdnjama o izbornoj prevari.

Kongresno vijeće koje je ispitivalo napad na Kapitol 6. januara 2021. u četvrtak je emitovalo snimljeno svjedočenje u kojem je Ivanka Tramp rekla da ne vjeruje njegovim lažnim tvrdnjama da su mu ukradeni predsjednički izbori 2020.

U postu na platformi društvenih medija Truth Social u petak, Tramp je pokušao da umanji učešće svoje ćerke u njegovim naporima da ospori izbore. Ivanka Tramp je bila jedan od najpoverljivijih saveznika svog oca tokom četiri godine u Bijeloj kući.

"Ivanka Tramp nije bila uključena u praćenje ili analiziranje izbornih rezultata. Ona se odavno isključila i, po mom mišljenju, samo je pokušavala da ispoštuje Bila Bara i njegovu poziciju glavnog tužioca (on je bio loš!)," rekao je Tramp.

On je mislio na Ivankin video iskaz dat u aprilu da je vjerovala procijeni tadašnjeg državnog tužioca Vilijama Bara da nije bilo značajnih dokaza o prevari tokom izbora.

"Poštujem državnog tužioca Bara. Zato sam prihvatila ono što je rekao," kazala je Ivanka Tramp kongresnim istražiteljima.

Neredi 6. januara 2021. uslijedili su ubrzo nakon što je Tramp održao zapaljivi govor hiljadama pristalica ispred Bijele kuće, ponavljajući svoje lažne tvrdnje o ukradenim izborima 2020. i pozivajući ih da marširaju na Kapitol i da se "pakleno bore".

Bonus video: