U šumskim požarima u Alžiru poginulo najmanje 37 osoba

Zvaničnici su rekli da će alžirska država podržati porodice žrtava i platiti radove na renoviranju i nadoknadu za gubitke

6022 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U požarima koji bijesne u šumama istočnog Alžira život je izgubilo najmanje 37 osoba a ranjeno je 161, saopštio je danas odjeljenje civilne zaštite te sjevernoafričke zemlje.

Većina žrtava prijavljena je u regionu El Tarf, u blizini sjeverne granice Alžira i Tunisa, gdje je pronađeno 34 poginulih.

Premijer Aimen Benabderahman izjavio je da su žrtave u El Tarfu "većinom turisti koji su došli da uživaju u rajskim plažama i očaravajućim pejzažima".

Alžir požar
foto: Reuters

On i nekoliko članova vlade stigli su u El Tarf danas. Zvaničnici su rekli da će alžirska država podržati porodice žrtava i platiti radove na renoviranju i nadoknadu za gubitke.

Vatrogasci iz drugih regiona angažovani su da pomognu u gašenju požara, saopštila je Agencija civilne zaštite.

Alžir požar
foto: Reuters

Pozivi na solidarnost objavljeni su na društvenim mrežama zajedno sa apelima za pomoć.

Mogli su se vidjeti redovi kamiona koji su donosili hranu, vodu, ćebad i odjeću kako idu ka El Tarfu. Osnovana je krizna jedinica koja će nadgledati donacije.

Alžir požar
foto: Reuters

Ministar unutrašnjih poslova Alžira Kamel Beldžud rekao je da je samo juče izbilo 39 požara u 14 regiona i da su požari opustošili 3.200 hektara šuma i grmlja od početka avgusta.

Vlasti su saopštile da je osnovana komisija koja će istražiti uzroke požara.

Bonus video: