Kengur usmrtio vlasnika u Australiji

Član porodice pronašao vlasnika kengura teško povrijeđenog, životinja "postala nasilna" i spriječila bolničare da priđu muškarcu

3644 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sedamdesetsedmogodišnji muškarac preminuo je od posljedica napada kengura kojeg je držao kao ljubimca, što je prvi napad kengura sa smrtnim ishodom od 1936, prenose australsijki mediji.

Lokalni mediji izvijestili su da su bolničari u nedjelju popodne pozvani na posjed muškarca u Redmondu, nekih 400 kilometara jugoistočno od Perta u zapadnoj Australiji, nakon što ga je navodno napao kengur kojeg je držao kao kućnog ljubimca, prenosi HRT.

Televizijska kuća 9 javila je da je član porodice pronašao vlasnika kengura teško povrijeđenog, te da je životinja "postala nasilna" i spriječila bolničare da priđu čovjeku.

Lokalni mediji prenijeli su izjavu policije u kojoj tvrde da su bili prisiljeni uspavati životinju, kako bi omogućili hitnoj pomoći da zbrine muškarca, koji je kasnije preminuo na licu mjesta.

Posljednji prijavljeni smrtonosni napad kenguara dogodio se 1936. godine, kada je, prema australijskim medijima, 38-godišnjeg muškarca ubio kengur u Novom Južnom Velsu.

Bonus video: