Imenovan specijalni tužilac za istrage Trampa

Tužilac će nadgledati istragu Trampovog rukovanja povjerljivim vladinim dokumentima, kao i istragom pokušaja da se miješa u miran prenos vlasti poslije predsjedničkih izbora 2020. godine, naveo je zvaničnik koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman

3282 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Američki Sekretarijat za pravosuđe imenovao je specijalnog tužioca koji će se baviti istragama bivšeg predsjednika Donalda Trampa, saopštio je u petak zvaničnik sekretarijata, prenosi agencija Rojters.

Tužilac će nadgledati istragu Trampovog rukovanja povjerljivim vladinim dokumentima, kao i istragom pokušaja da se miješa u miran prenos vlasti poslije predsjedničkih izbora 2020. godine, naveo je zvaničnik koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman.

To bi bio treći specijalni tužilac kojeg je Sekretarijat za pravosuđe imenovao od 2017. godine da se bavi politički osjetljivim slučajem. Ti tužioci obično imaju visok stepen nezavisnosti da bi se izbjegao potencijalni konflikt interesa.

Ime specijalnog tužioca koji će se baviti istragama Trampa još nije poznato.

Bivši direktor FBI-a Robert Maler imenovan je 2017. godine da nadgleda federalnu istragu Trampove predsjedničke kampanje iz 2016. godine i njene kontakte sa Rusijom, dok je 2019. Džon Duram imenovan da istražuje porijeklo istrage kampanje bivšeg predsjednika koju je vodio FBI.

Bonus video: