Japan: Misteriozno "Godzila jaje" uklonjeno s plaže

Iako je javnost zbunjena ćutanjem japanskih zvaničnika, lokalna građevinska kancelarija saopštila je da smatra da je to „bova strane proizvodnje“

4824 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Metalna kugla koja je "izronila" na plažu u Japanu, zbunivši lokalno stanovništvo i pokrenula široko rasprostranjene spekulacije, uklonjena je, javljaju lokalni mediji.

Slike su pokazale kako mašina za podizanje teških tereta podiže ogromnu kuglu, prenosi BBC.

Kako prenosi N1, lokalni zvaničnici u Hamamacuu su rekli da će kugla biti uskladištena „određeni vremenski period“, a zatim „odložena“.

Ali mnogi su se takođe pitali zašto japanski zvaničnici nisu izašli i jasno o čemu se radi.

Interesovanje za kuglu nazvanu „Godzila jaje“ i „objekat iz svemira“ – počelo je ranije ove nedelje nakon što je lokalno stanovništvo upozorilo policiju da je primijećen neobičan objekat na obali.

Policija, pa čak i jedinica za bombe, poslate su da provjere objekat.

Vlasti su ogradile područje i sprovele rendgenske preglede koji nisu otkrili mnogo – osim što su potvrdili da je objekat bezbjedan, a sada je i uklonjen.

Iako je javnost zbunjena ćutanjem japanskih zvaničnika, lokalna građevinska kancelarija saopštila je da smatra da je to „bova strane proizvodnje“.

Profesor Mark Inal, okeanograf u Škotskoj asocijaciji za nauku o moru, rekao je da je prepoznao odmah o čemu se radi.

„Veoma je prepoznatljiva“, rekao je za BBC. „Koristimo ih da instrumente držimo da plutaju u okeanu“, dodajući da se često nađu na obali Škotske.

Bonus video: