"RASPUSTITI SB UN, TO JE ORUŽJE ZLA U RUKAMA VAŠINGTONA"

Sjeverna Koreja: Potopićemo Japan, a SAD pretvoriti u pepeo i tamu

Komitet zadužen za odnose Pjongjanga sa spoljnim svijetom je naveo i da SAD treba "prebiti na smrt kao pobješnjelog psa" zbog "grozne rezolucije o sankcijama"
67 pregleda 22 komentar(a)
Kim Džong UN, Foto: Reuters
Kim Džong UN, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.09.2017. 11:08h

Sjeverna Koreja zaprijetila je da će nuklearnom bombom potopiti Japan, a SAD pretvoriti u "pepeo i tamu" zbog usvajanja novih sankcija UN ove sedmice.

"Nema više potrebe da Japan postoji blizu nas", navodi se u saopštenju Korejskog komiteta za azijsko-pacifički mir, koje je prenijela Korejska centralna novinska agencija (KCNA).

U saopštenju se dodaje da "četiri ostrva (japanskog) arhipelaga treba da budu potopljena nuklearnom bombom Džučea", što je zvanična državna ideologija Sjeverne Koreje, prenosi Gardijan.

Komitet, zadužen za odnose Pjongjanga sa spoljnim svijetom, pozvao je na raspuštanje Savjeta bezbjednosti UN, nazivajući ga "oružjem zla" u rukama Vašingtona.

Savjet bezbjednosti je u ponedjeljak jednoglasno usvojio nove sankcije Sjevernoj Koreji poslije njene šeste nuklearne probe izvedene 3. septembra.

Komitet je naveo i da SAD treba pretvoriti u "pepeo i tamu" i "prebiti na smrt kao pobješnjelog psa" zbog "grozne rezolucije o sankcijama".

"Pokažimo svoj inat mobilizacijom svih sredstava za osvetu koja smo do sada pripremili", navodi se u saopštenju.

Portparol japanske vlade Jošihide Suga rekao je da su nove prijetnje Pjongjanga "nečuvene i ekstremno provokativne", prenosi AP.

Saopštenje sjevernokorejskog komiteta "znatno povećava tenzije u regionu", rekao je Suga.

Agencija AP ocijenila je ranije danas da je američki ministar odbrane Džejms Matis posjetom bazi s nuklearnim oružjem u američkoj državi Sejverna Dakota poslao poruku da se Amerika ne boji sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una koji se šepuri nuklearnim mišićima.

Preporučujemo za Vas