Snažan tornado pogodio Misisipi i Alabamu: Stradale najmanje 23 osobe, uništene zgrade, prekinuta struja

Ruralni gradovi Silver Siti i Roling Fork prijavili su da je bilo razaranja i tokom noći sa vjetrom jačine 113 kilometara na čas bez slabljenja, ka Alabami kroz gradove Vinona i Ejmori

4515 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Misisipija, Foto: Screenshot/Youtube
Detalj iz Misisipija, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 25.03.2023. 13:47h

U snažnom tornadu koji je sinoć pogodio ruralni dio američkih država Misisipi i Alabama stradale su najmanje 23 osobe, uništene su zgrade i prekinuta struja dok se nevrijeme praćeno gradom veličine teniske loptice širilo južnim dijelom SAD.

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je tornado izazvao štetu oko 96 kilometra sjeveroistočno od Džeksona u državi Misisipi.

Agencija za hitne slučajeve Misisipija potvrdila je danas da su 23 osobe nastradale, a više desetina je povrijeđeno. Četiri osobe se vode kao nestale.

Ruralni gradovi Silver Siti i Roling Fork prijavili su da je bilo razaranja i tokom noći sa vjetrom jačine 113 kilometara na čas bez slabljenja, ka Alabami kroz gradove Vinona i Ejmori.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje mještanima da nađu sklonište navodeći da se radi o situaciji opasnoj po život, i da krhotine koje nosi vjetar mogu da budu smrtonosne za one koji se ne sklone. Upozoreno je i na moguću štetu na domovima, poslovnim prostorima i vozilima.

Guverner Misisipija Tejt Rivs napisao je sinoć na Tviteru da su timovi za potragu i spašavanje aktivni i da se šalju dodatna kola hitne pomoći i oprema.

Bonus video: