Malezija: U požaru u islamskoj školi poginule 24 osobe, uglavnom tinejdžera

Vatrogasci su brzo stigli na mesto poslije poziva za pomoć u 5.41 po lokalnom vremenu i trebao im je jedan sat da ugase požar, koji je počeo na gornjem spratu dvospratne zgrade, rekao je šef policije Amar Sing
0 komentar(a)
Malezija, vatrogasci, Foto: Reuters
Malezija, vatrogasci, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.09.2017. 06:32h

Dvadesetčetiri osobe, uglavnom tinejdžera, poginule su rano jutros u požaru koji je izbio u spavaonici islamske škole u predgrađu glavnog grada Malezije Kuala Lumpura, saopštili su zvaničnici.

Vatrogasci su brzo stigli na mesto poslije poziva za pomoć u 5.41 po lokalnom vremenu i trebao im je jedan sat da ugase požar, koji je počeo na gornjem spratu dvospratne zgrade, rekao je šef policije Amar Sing.

On je rekao da je nađeno najmanje 24 izgorjela tijela, od kojih su 22 dječaci stari između 13 i 17 godina, i dva nastavnika.

Sing je rekao da je 14 đaka i četiri nastavnika spaseno, a da je od njih šestoro odvedeno u bolnicu u kritičnom stanju.

"Vjerujemo da su umrli od gušenja... tijela su bila potpuno izgorjela", rekao je Sing.

Požar je izbio blizu spavaonice dječaka, koji su bili zarobljeni unutra jer je na tom mjestu bio jedini ulaz u prostoriju, a prozori su s rešetkama, rekao je visoki vatrogasni zvaničnik Abu Obaidat Mohamad Saitalimat.

On je dodao da se vjeruje da je uzrok požara kratak spoj.

Drugi zvaničnik koji nije želio da mu se navede ime, rekao je da su tijela nađena jedno preko drugog što ukazuje na mogući juriš u pokušaju da pobjegnu od vatre.

Sing je rekao da policija još utvrdjuje detalje i istražuje uzrok nesreće.

Bonus video: