Devet osoba izgubilo živote u padu dva vojna helikoptera u Kentakiju

Članovi posade su upravljali sa dva helikoptera HH-60 Blek Hok, koji su se srušili u okrugu Trig

7665 pregleda 3 komentar(a)
Mjesto nesreće, Foto: REUTERS
Mjesto nesreće, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.03.2023. 19:38h

Devet vojnika poginulo je u padu dva helikoptera za medicinsku evakuaciju "Blek Hok", tokom noćne obuke iznad Kentakija, saopštila je američka vojska.

Članovi posade letjeli su sa dva helikoptera HH-60 Blek Hok (Black Hawk), kada su se letjelica srušile na polje iznad okruga Trig.

Brigadni general Džon Lubas saopštio je da se malo zna o tome zašto su se helikopteri srušili i priznao da nije čak ni siguran da su se sudarili jedan sa drugim, prenosi Rojters.

Lubas je rekao da će tim za istraživanje bezbjednosti aviona iz Fort Rukera u Alabami doći da pregleda podatke sa letjelica, koji se čuvaju slično kao crne kutije u komercijalnim avionima.

Detalj sa mjesta nesreće
Detalj sa mjesta nesrećefoto: Reuters

"U ovom trenutku ne znamo. Nadamo se da ćemo, kada dovedemo tim iz Fort Rukera oni uspjeti da izvuku neke podatke iz kompjutera, kako bi bolje razumjeli šta tačno dogodilo", rekao je Lubas novinarima ispred baze.

HH-60 je varijanta helikoptera Blek Hok dizajnirana za podršku raznim vojnim operacijama, uključujući vazdušne napade i medicinske evakuacije.

Bonus video: