Tramp: Sankcije Pjongjangu su ništa u poređenju sa onim što će naposletku morati da se desi

Savjet bezbjednosti UN-a jednoglasno je usvojio rezoluciju o novim sankcijama Sjevernoj Koreji zbog njenog šestog i najsnažnijeg nuklearnog testa, i to ublaženu verziju prvobitnog američkog predloga rezolucije
2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.09.2017. 19:19h

Nove sankcije koje je protiv Sjeverne Koreje odobrio Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija (UN) samo su mali korak, koji nije "ništa u poređenju sa onim što će naposletku morati da se desi", poručio je američki predsjednik, Donald Tramp.

On je novinarima komentarišući sankcije koje su usvojene u ponedjeljak rekao da u Sjedinjenim Američkim Državama na to gledaju kao na još jedan veoma mali korak, "ništa naročito".

"Ne znam da li to ima nekog uticaja, ali sigurno je lijepo kada je glasalo 15 članica za to. Te sankcije, međutim, nijesu ništa u poređenju sa onim što će na kraju krajeva morati da se desi", kazao je Tramp, prenosi Tanjug.

Savjet bezbjednosti UN-a jednoglasno je usvojio rezoluciju o novim sankcijama Sjevernoj Koreji zbog njenog šestog i najsnažnijeg nuklearnog testa, i to ublaženu verziju prvobitnog američkog predloga rezolucije.

Bonus video: