SAD: Dječak umro od predoziranja ljekovima nakon TikTok izazova

Džejkob Stivens umro zbog predoziranja antialergijskim ljekovima koji su sadržali antihistaminike, a koje je uzeo kako bi učestvovao u izazovu na TikToku poznatom pod nazivom "Benadryl Challenge", a čiji je cilj bio izazivanje halucinacija

7817 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U američkoj saveznoj državi Ohajo preminuo je dječak (13) Džejkob Stivens od predoziranja ljekovima koje je uzeo u okviru izazova "Benadryl Challenge" na društvenoj platformi TikTok, prenosi Anadolija.

Stivens je odmah nakon incidenta prebačen u bolnicu i stavljen na respirator, ali uprkos svim intervencijama nakon šest dana izgubio je životnu bitku, objavio je NDTV.

Navedeno je da je Stivens umro zbog predoziranja antialergijskim ljekovima koji su sadržali antihistaminike, a koje je uzeo kako bi učestvovao u izazovu na TikToku poznatom pod nazivom "Benadryl Challenge", a čiji je cilj bio izazivanje halucinacija.

Džastin Stivens, otac mladića koji je izgubio život, rekao je da je njegov sin bio kod kuće s prijateljima na dan izazova i dodao: "Ta doza (12-14 komada) lijeka bila je previše za njegovo tijelo".

Stivensova baka je takođe kazala:

"Od sada ću učiniti sve što je u mojoj moći da osiguram da drugo dijete ne doživi istu stvar“.

Roditelji preminulog dječaka uključili su se u kampanju vršenja pritiska na vlasti da se uvede ograničenje starosne granice za kupovinu pomenutih ljekova.

Bonus video: