SAD ukida obavezu vakcine protiv kovida za međunarodne putnike

U saopštenju Bijele kuće navodi se da odluka o obavezi vakcinisanja zbog epidemije COVID-19, koja je donesena 2021. godine, prestaje da važi 11. maja

5062 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sjedinjene Američke Države (SAD) objavile su da će sljedeće sedmice biti ukinuta obaveza vakcine protiv koronavirusa za međunarodne putnike koji putuju avionom.

U saopštenju Bijele kuće navodi se da odluka o obavezi vakcinisanja zbog epidemije COVID-19, koja je donesena 2021. godine, prestaje da važi 11. maja za savezne službenike i međunarodne putnike koji putuju avio prevoznicima, prenosi Anadolija.

Podsjeća se da su Ministarstvo zdravstva i socijalne zaštite i Ministarstvo domovinske sigurnosti započeli i proces ukidanja obaveze vakcinisanja u školama, zdravstvenim ustanovama i za neameričke građane koji dolaze preko kopnenih granica, a detaljne informacije će biti objavljene u narednim danima.

Predsjednik SAD-a Džo Bajden potpisao je zakon o ukidanju "Deklaracije o izvanrednom stanju" 11. aprila, ali je Vrhovni sud SAD-a odlučio da okonča taj proces 11. maja.

Bonus video: