SAD spremaju žestoke sankcije: Ko sarađuje sa Pjongjangom, sa nama prekida odnos

Mnučin je u izjavi za televiziju Foks njuz rekao da je ponašanje Pjongjanga "potpuno neprihvatljivo" i da će SAD nastaviti da rade s Kinom i saveznicima na vršenju pritiska na Sjevernu Koreju
50 pregleda 1 komentar(a)
Stiven Mnučin, Foto: Reuters
Stiven Mnučin, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.09.2017. 17:47h

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da SAD razmatraju prekid trgovine "sa svakom državom koja posluje sa Sjevernom Korejom".

Američki ministar finansija Stiven Mnučin izjavio je da je u pripremi novi paket sankcija u cilju prekida trgovinske saradnje sa Sjevernom Korejom pošto je testirala hidrogensku bombu. Nove sankcije koje su u pripremi i koje će biti podnijete Trampu na razmatranje, značiće, naveo je Mnučin, da zemlje koje žele da posluju sa SAD moraju da prekinu ekonomske i trgovinske veze sa Sjevernom Korejom. Mnučin je u izjavi za televiziju Foks njuz rekao da je ponašanje Pjongjanga "potpuno neprihvatljivo" i da će SAD nastaviti da rade s Kinom i saveznicima na vršenju pritiska na Sjevernu Koreju. Američki senator Ted Kruz, član Odbora za oružane snage, izjavio je da je potrebno preduzeti ozbiljne korake, uključujući ekonomske sankcije kako bi spriječili Sjevernu Koreju da koristi nuklearno oružje. Kruz je za Ej-Bi-Si rekao da SAD treba da koriste svoj ekonomski uticaj ne samo protiv Pjongjanga, nego i protiv "svake finansijske institucije, svake kompanije koja posluje sa Sjevernom Korejom". Senator je takođe pozvao na jačanje raketne odbrane kako bi SAD mogle da unište interkontinentalnu balističku raketu ispaljenu sa teritorije Sjeverne Koreje.

Bonus video: