Izrael: Počeli smo da gradimo masivnu čeličnu barijeru duž granice s Gazom

Izgradnja ograde je uslijedila poslije deset mjeseci masovnih jednonedjeljnih protesta Palestinaca duž granice Gaze i Izraela
429 pregleda 0 komentar(a)
Netanjahu, Foto: Reuters
Netanjahu, Foto: Reuters

Izrael je danas saopštio da je počeo da gradi masivnu čeličnu barijeru duž granice s pojasom Gaze, visoku šest metara.

Ministarstvo odbrane Izraela saopštilo je da je počelo izgradnju barijere čiji je dio i podzemni zid koji treba da osujeti palestinski Hamas u izgradnji tunela za napade.

Izgradnja ograde je uslijedila poslije deset mjeseci masovnih jednonedjeljnih protesta Palestinaca duž granice Gaze i Izraela.

Tokom tih protesta od izraelske vatre poginulo je gotovo 190 Palestinaca, dok je jedan izraelski vojnik stradao od palestinskog snajpera.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da će nova barijera "spriječiti teroriste iz Gaze da upadaju na izraelsku teritoriju".

Netanjahu je danas pokrenuo i novu internet emisiju koja, kako je rekao, treba da "izbaci lažno iz vijesti", uoči izraelskih parlamentarnih izbora 9. aprila.

U video poruci koju je juče objavio na društvenim mrežama, Netanjahu je rekao da će emisija "samo pokrivati stvarnost" i da će on nastaviti da se stara da bude pozitivna.