Moskva zabrinuta zbog Sjeverne Koreje

Pjongjang je ispalio raketu u utorak ujutru po lokalnom vremenu, prenio je Rojters, koji podsjeća da je poslednji put 2009. godine projektil koji je ispalila Sjeverna Koreja preletio Japan
2 komentar(a)
Japan vojska, Foto: Reuters
Japan vojska, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.08.2017. 08:37h

Rusija je saopštila da je zabrinuta zbog situacije u Sjevernoj Koreji, upozorivši na "tendenciju ka eskalaciji" nakon što je Pjongjang ispalio raketu koja je preletjela preko sjevernog Japana i pala u vode Tihog okeana kod ostrva Hokaido.

"Vidimo tendenciju koja vodi ka eskalaciji i izuzetno smo zabrinuti zbog opšteg razvoja situacije", izjavio je zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, prenose agencije.

Pjongjang je ispalio raketu u utorak ujutru po lokalnom vremenu, prenio je Rojters, koji podsjeća da je poslednji put 2009. godine projektil koji je ispalila Sjeverna Koreja preletio Japan.

Japanska televizija NHK javila je da se raketa raspala na tri dijela i pala u vode kod ostrva Hokaido.

Prema navodima južnokorejske vojske, raketa je ispaljena iz regiona u blizini Pjongjanga oko šest sati ujutru po lokalnom vremenu, letjela je oko 2.700 kilometara i dostigla visinu od 550 kilometara.

Bonus video: