SAD: Nećemo oklijevati da uvedemo dodatne sankcije Rusiji i Sjevernoj Koreji

Miler je kazao da je zabrinjavajuće što Rusija i Sjeverna Koreja razgovaraju o povećanju saradnje koja bi, kako je rekao, mogla da naruši rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (SB UN)

2303 pregleda 16 komentar(a)
Portparol Stejt Departmenta, Metju Miler, Foto: Printscreen YouTube
Portparol Stejt Departmenta, Metju Miler, Foto: Printscreen YouTube

Administracija predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džoa Bajdena neće oklijevati da uvede dodatne sankcije Rusiji i Sjevernoj Koreji ako zaključe bilo kakve nove poslove sa oružjem, saopšteno je iz američkog Stejt Departmenta.

“Već smo preduzeli niz akcija da sankcionišemo entitete koji su posredovali u prodaji oružja između Sjeverne Koreje i Rusije i nećemo oklijevati da uvedemo dodatne mjere ako to bude potrebno”, rekao je portparol Stejt Departmenta Metju Miler, prenosi Rojters.

Miler je kazao da je zabrinjavajuće što Rusija i Sjeverna Koreja razgovaraju o povećanju saradnje koja bi, kako je rekao, mogla da naruši rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (SB UN).

“Kada vidite nešto što izgleda kao povećana saradnja i vjerovatno vojni transferi, to je prilično zabrinjavajuće i potencijalno bi predstavljalo kršenje više rezolucija SB UN“, naveo je Miler.

Bonus video: