Izraelska TV objavila snimak: Tvrde da su Palestinci ispalili raketu koja je pala na područje bolnice u Gazi

"Ovo je dokaz koji potvrđuje tvrdnje Izraela da su rakete ispaljene iz Gaze eksplodirale kod bolnice Al Ahli Arab u Gaza Sitiju, a ne one iz Izraela", rekla je TV voditeljka Jonit Levi

8491 pregleda 9 komentar(a)
Detalj sa snimka, Foto: Twitter
Detalj sa snimka, Foto: Twitter

Izraelska komercijalna TV stanica Keshet 12 News objavila je svoj snimak koji, kako tvrde, pokazuje da je raketa koju su ispalili Palestinci u Gazi pala na područje bolnice Al Ahli, prenosi Index.hr.

Na snimcima se navodno vidi kako je iz Gaze ispaljeno više raketa. Nakon nekoliko trenutaka, može se vidjeti eksplozija na teritoriji Gaze. Mjesto na kojem je došlo do eksplozije nalazi se, kako se čini, na putanji kretanja raketa prema Izraelu.

"Ovo je dokaz koji potvrđuje tvrdnje Izraela da su rakete ispaljene iz Gaze eksplodirale kod bolnice Al Ahli Arab u Gaza Sitiju, a ne one iz Izraela", rekla je TV voditeljka Jonit Levi.

"Ovo je kamera kanala 12. Radi se o kameri koja se nalazi u gradu Netivotu (izraelski grad blizu pojasa Gaze, op.a.) i gleda na Pojas Gaze. Možete vidjeti rakete... ispaljene preko bolnice... I možete vidjeti eksploziju. To je dokaz da je došla iz Gaze", dodala je Levi.

Postoje kontradiktorne tvrdnje o odgovornosti za eksploziju.

Zvaničnici u Gazi tvrde da je uzrok izraelski udar iz vazduha.

Izrael je to porekao i objavio niz video i audio snimaka, te drugih informacija za koje tvrdi da pokazuju da je eksploziju izazvala pogrešno ispaljena raketa Islamskog džihada, što je ta organizacija porekla.

Bonus video: